Nationaal Park Monti Sibillini

Wandelen - Fietsen - Uitzichten - Bergen

Het nationaal park Monti Sibillini ligt in de achtertuin van Camping Le Marche / Villa Ti Amo. Het gebergte, zo’n 70.000 hectare, is een onderdeel van de Apennijnen en ligt in het midden van Italië in de regio’s Le Marche en Umbrië. Het is één van de kleinere nationale parken in Europa maar qua diversiteit en schoonheid doet het zeker niet onder van de grote parken. Houd je van wandelen, cultuur, rust en/of natuur? Dan ga je heel snel van het Sibillini gebergte houden!

In minder dan 20 minuten ben je al in het Nationaal Park!

Lago di Fiastra

Via een weg die vanuit de heuvels door de bergen gaat, ben je in 30 minuten bij het prachtige, helder blauwgroene meer Fiastra. Door de stuwdam wordt het smeltwater dat via de bergrivier Fiastrone wordt aangevoerd, tegengehouden. Het meer is bijna 4 kilometer lang en 500 meter breed, de maximale diepte is 87 meter. In de zomer wordt de kleur van het water extra kracht bij gezet door de witte krijtrotsen die langs het meer liggen. In de warme zomermaanden is het een populaire bestemming voor waterliefhebbers en liefhebbers van wandelen.

Hoogvlakte

Midden in het park vindt je de ‘Piano Grande’: een hoogvlakte die zo’n 23 Km2 beslaat en omringd is door de hoogste toppen van het gebied. Het eeuwenoude dorpje Castellucio di Norcia is vanwege zijn geïsoleerde ligging een bezienswaardigheid op zich en bevindt zich op een natuurlijk vormgegeven terp. Vanaf hier heeft men een uitzicht over vrijwel de gehele hoogvlakte en de enorme dimensies ervan. De bezoekers die het voorjaar hebben uitgekozen om hierheen te komen vergapen zich aan het kleurenpallet dat de bloeiende klaprozen, korenbloemen, mosterd- en linzen voorschotelen.

Wandelen

Als je van wandelen houdt, is Monte Sibillini een echte aanrader. Je kunt uren dwalen door de uitgestrekte velden en het bergachtige landschap. Het gebied leent zich prima om zelf je wandeling uit te stippelen. Als je liever iets meer gemak wil of ook direct iets over het gebied wil leren, kun je ook met een gids op pad gaan. Het natuurpark staat bekend om zijn prachtige uitzichten van de bergtoppen.

Per auto

Het natuurgebied van Monte Sibillini is erg uitgestrekt en het is dan ook lastig om het hele gebied te voet te ontdekken. Tijd om met de auto langs de prachtige dorpjes in het dal te rijden. Daar vindt je meerdere musea die je meer vertellen over de geschiedenis van de streek.

De dorpjes die je in Monte Sibillini tegenkomt, liggen geïsoleerd in het ruige berglandschap en met de historische kunst, kastelen en middeleeuwse straatjes is het niet moeilijk om je voor te stellen hoe het leven vroeger was. Hier kun je overigens ook heerlijke delicatessen proeven, zoals truffelgerechten en salami.

Skiën

Het skigebied Pintura – Bolognola ligt op zo’n 20 minuten. Er is ongeveer 10 kilometer om te skiën en te snowboarden. De wintersporters hebben de beschikking over in totaal 5 liften. Dit wintersportgebied ligt op een hoogte van 1.280 tot 1.695 m. Er is geen massa toerisme dus het is lekker rustig skiën zonder lange wachttijden bij de liften en de restaurantjes.

Prachtige dorpjes

Helder blauwgroene Lago di Fiastra

Hoge bergen

Lekker wandelen

Skiën

Racefietsen!

We ontvangen je graag

Blijf op de hoogte van bijvoorbeeld nieuwe wandelroutes, nieuwe tenten en ander nieuws. Volg Camping Le Marche ook op Facebook en Instagram.

Wil je direct weten of er nog plek beschikbaar is? Vraag direct een reservering aan.

Reserveringsaanvraag