Omgeving

Authentieke stadjes - Wandelen - Rust

Tijdens de zomer vindt er een verscheidenheid aan lokale “sagras” (festivals) plaats, met elke stad zijn eigen ambachten en lekkernijen. Vaak zijn er spelletjes, muziek en dans, die zorgen voor een zeer aangenaam en, inderdaad, goedkoop avondje uit. Le Marche heeft historische, artistieke en muzikale banden en er zijn tal van bezienswaardigheden op minder dan een uur rijden van Agriturismo “Camping Le Marche & Villa Ti Amo”.

Sarnano (10 min.) is het dorp dat het dichts bij Gualdo ligt, een prachtig bewaard gebleven citadel, met een prachtig historisch centrum. Hier bevindt zich de Spa van San Giacomo met haar therapeutische bronwater en beauty farm. Elke donderdag is er markt, met een verscheidenheid aan kleding, schoenen, huishoudelijke artikelen en levensmiddelen.

Macerata

Macerata (30 minuten rijden) is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en onderdeel van de regio Le Marche. Waarschijnlijk is de naam afgeleid van het Latijnse maceriae, metselaar. En is een verwijzing naar de snelheid waarmee de stad in de Romeinse tijd werd opgebouwd vanuit de ruïnes van de verwoeste stad Helvia Ricina. Nu is Macerata een leuke, levendige studentenstad, waar één van de oudste universiteiten van Italië gevestigd is, Università degli Studi di Macerat. De universiteit stamt uit 1290.

Macerata is voor velen toch vooral de stad van de opera. De opera is bij te wonen in het indrukwekkende openluchttheater Il Sferisterio uit 1819, geïnspireerd op de bouwwerken van Andrea Palladio. Hier komt deze vorm van muziektheater perfect tot zijn recht. Het bezoeken van de opera is zeker de moeite waard en een ervaring die je niet mag missen. De opera is een maand lang te zien.

  • Lokale “sagras” (festivals)
  • Historische
  • Artistieke
  • Opera

We ontvangen je graag

Blijf op de hoogte van bijvoorbeeld nieuwe wandelroutes, nieuwe tenten en ander nieuws. Volg Camping Le Marche ook op Facebook en Instagram.

Wil je direct weten of er nog plek beschikbaar is? Vraag direct een reservering aan.

Reserveringsaanvraag